Νομικά Ζητήματα - Ερωτήματα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΝΤΥΠΟ – Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος - Υπολογισμός Ποσού Σύνταξης – Έκδοσης Σύνταξης

Προκειμένου να γίνει:

  1. Διερεύνηση Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος
  2. Υπολογισμός ποσού Σύνταξης
  3. Έκδοση σύνταξης

Συμπληρώστε και αποστείλετε στο γραφείο μας το σχετικό έντυπο (κατεβάστε το έντυπο ΕΔΩ). 

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για την κατάργηση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων - ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Μόλις δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι οποίες, σε καταφανή σύγκρουση με την πρόσφατη απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, έκριναν, κατά πλειοψηφία, ως συνταγματική την κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας των δημοσίων υπαλλήλων, με το Ν. 4093/2012.

Περισσότερα...

Συνεργεία Αυτοκινήτων (After Sales Service) – Ποιες νομικές διατάξεις εφαρμόζονται

Η λειτουργία επιχειρήσεων  παροχής υπηρεσιών μετά την πώληση (Συνεργεία - After Sales Service) αποτελεί στη σύγχρονη αγορά   σημαντικότατη πηγή εσόδων  σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου και  περιλαμβάνει τις υπηρεσίες αναφορικά με τη συντήρηση, την επισκευή και τη διάθεση και πώληση ανταλλακτικών και αξεσουάρ για τα αυτοκίνητα των πελατών που ρυθμίζονται από την Ευρωπαϊκή και  την Ελληνική Νομοθεσία.

Περισσότερα...

Ποια είναι η ελάχιστη διάρκεια των εμπορικών μισθώσεων?

Σύμφωνα με τον νέο Νόµο 4242/2014 που αφορά στις εμπορικές μισθώσεις που συνάπτονται μετά την 28η Φεβρουαρίου 2014, η ελάχιστη μισθωτική περίοδος ορίζεται στα τρία (3) χρόνια.

Ωστόσο, ενοικιαστής και ιδιοκτήτης μπορούν να συμφωνήσουν η μισθωτική διάρκεια να είναι είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη από την τριετία με έγγραφη συμφωνία που πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τροχαίο Ατύχημα - Χρηματική αποζημίωση ΧΩΡΙΣ ποσοτικό περιορισμό - Αντισυνταγματικός ο Ν. 4092/2012

Χωρίς κανέναν περιορισμό οι χρηματικές αποζημιώσεις που διεκδικούν οι παθόντες από τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που έκρινε αντίθετο σε Σύνταγμα και ΕΣΔΑ κάθε περιορισμό της ευθύνης για αποζημίωση σε περιπτώσεις σωματικής βλάβης σε τροχαίο ατύχημα.

Περισσότερα...